HOOGBEGAAFD; UNIEK TEKENTALENT & OOG VOOR DIEPTE EN DETAIL

Aanvankelijk leverden de gebroeders Das een belangrijk deel van hun tekenwerk als gift aan de samenleving, 'free to grab', voor eenieder die er inspiratie uit wilde halen. Het was een groots gebaar, maar had ook zijn gevolgen toen het gebruik van werken met de computer zijn intrede deed in de technische ontwerperswereld. 

De aankoop van 33 van Robbert's tekeningen door Het Scheepvaartmuseum Amsterdam zijn een belangrijke stap in de erkenning van zijn bijzondere tekentalent. Deskundig onderzoek, voorafgaand aan de aankoop, leidde tot de conclusie dat er voor zover bekend, geen kunstenaar is die de handmatige methodiek zoals het ‘Das artistiek scheppend werk’ nog kan of zal herhalen.

Handmatig realistische beelden in 3D (driedimensionaal) tekenen zowel als ze benoemen is een fenomeen dat gelinkt wordt aan de grafische wereld. Het grote verschil tussen 2D en 3D is het perspectief. Een 2D beeld resulteert in een plat vlak met hoogte en breedte. Het 3D beeld geeft niet alleen hoogte en breedte, maar ook een visuele diepte.

3d_met_onderschrift.jpg